Laatste nieuws....‎ > ‎Nieuws‎ > ‎

Stichting Marke op monumentendag 13 september

Geplaatst 12 sep. 2014 01:46 door Drumband Haarle
Ook dit jaar heeft Stichting Marke Haarle het initiatief genomen om activiteiten te organiseren tijdens de landelijke Open Monumentendag. Het thema ‘Op reis’ leent zich voor diverse activiteiten.

Genoemde stichting werkt vanwege jubilea nadrukkelijk samen met de Begrafenisvereniging Haarle die 60 jaar bestaat en de locatieraad van St.Sebastianuskerk omdat het huidige kerkgebouw 50 jaar geleden in gebruik werd genomen;

en mooie aanleiding om de activiteiten in en rond de kerk te organiseren. Om 10.00 uur verrichten burgemeester, mevr. A.Raven en wethouder, mevr. A.v.d.Dolder de officiële opening en geven daarmee het startsein voor alle activiteiten die op deze dag in de gemeente Hellendoorn worden georganiseerd. Die activiteiten worden gecoördineerd door een gemeentelijk kerngroep.

Tot 16.00 uur zijn in de kerk van Haarle  verschillende organisaties present die uitgenodigd zijn door de begrafenisvereniging. Bij de stands kunnen bezoekers meer te weten komen over zaken die met ‘de laatste reis’ te maken hebben: balsemen, een crematorium, begrafenisondernemer, fotograaf, notaris, de begrafenisvereniging enz.

Aansluitend kunnen bezoekers een kijkje nemen in het gerenoveerde mortuarium.

Stichting Marke Haarle laat beeldpresentaties zien over het reizen naar en vanuit Haarle. Speciale aandacht is er voor het vroegere station van Haarle en de reisactiviteiten van de familie Van Wulfften Palthe. Van deze familie heeft de stichting een aantal prachtige reisdocumenten in bruikleen gekregen. Ook niet ieder getoonde foto’s van het vliegveld op de heide maken deel uit van de presentatie.

De bibliotheek van Haarle laat een grote variëteit aan reisverhalen zien.

Marlijn Besten en Mirre Reimert zorgen voor muzikale intermezzo’s met piano/gitaarspel en zang.

Vele herinneringen zullen naar boven komen bij het bekijken van de powerpointpresentatie over de geschiedenis van het kerkgebouw. Op een paneel hangen schetsontwerpen van de kerk die werd ontworpen door architect Sluijmer , de bouwer was aannemer Haarman uit Raalte.

Vanwege de Nationale Ziekendag presenteert zich ook de Zonnebloemafdeling Haarle.

 

Verschillende activiteiten spelen zich ook af op het dorpsplein, grenzend aan het kerkgebouw.

Kinderen kunnen zich vermaken op een springkussen, met stoeptekenen,spelen met grote legoblokken en het rijden op speciale fietsen.

Op het plein staan de hele dag verschillende oldtimers, oude motoren, bromfietsen en busjes. Mogelijk kan nog een ritje worden gemaakt. Tweemaal komt een grote groep old- en jongtimers van Autosportvereniging Hellendoorn een stop houden op het plein.

De modelvliegtuigjes blijven op de grond staan, maar een drone gaat wel echt de lucht in.

 

Shantykoor ‘Tiedverdrief’ zorgt tussen 13.00 en 15.00 uur voor een stuk vertier. Natuurlijk is er gelegenheid om drankjes te nuttigen op het gezellig ingerichte plein.

 

De dag wordt in Haarle om 19.00 uur afgesloten met een speciale Eucharistieviering in de 50-jarige kerk. Aan het thema ‘Op reis’ werken mee: pastoor J.Verweij, het kinderkoor, het dames-en herenkoor en Rhythm of Faith.

Na afloop zorgt Drumband Haarle voor een muzikale verrassing op het plein, terwijl de aanwezigen worden getrakteerd op koffie/thee met wat lekkers erbij.

 

De organisatie verwacht dat velen ‘op reis’ gaan naar deze bijzondere dag!

Comments